ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ACSTAC 2013 |
Μία μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά που ενδιαφέρονται για την επιστήμη προσφέρει το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC 2013 (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) που θα διεξαχθεί από τις 8 έως 10 Μαρτίου 2013 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια. Αξίζει να σημειωθεί πως το ACSTAC απέκτησε πρόσφατα πιστοποίηση από το ερευνητικό κέντρο CERN και πως η προσεχής διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας& Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού. Τα δύο πρώτα μαθητικά συνέδρια ACSTAC διοργανώθηκαν τον Μάρτιο του 2011 και του 2012 αντίστοιχα, με τη συμμετοχή 1.100 μαθητών από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού. Και αυτή τη χρονιά η πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές από όλον τον κόσμο για να παρουσιάσουν την εργασία τους είτε επί τόπου είτε μέσω διαδικτύου. Σκοπός του ΑCSTAC είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής προσομοίωσης ενός επιστημονικού συνεδρίου. Κατά αυτόν τον τρόπο δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να συμμετάσχουν σε αυτήν τη διαδικασία και να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους, όπως η παρουσίαση εργασιών, η κριτική εργασιών, αλλά και η οργάνωση του συνεδρίου.
ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εργασίες Το ACSTAC καλύπτει πέντε πεδία επιστήμης και τεχνολογίας, τα οποία εναλλάσσονται κάθε χρόνο. Για την τρέχουσα σχολική χρονιά οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν εργασίες για τρεις διαφορετικούς τομείς κατ’ επιλογήν: Μαθηματικά, Φυσική, Πληροφορική. Οι εργασίες θα υποβληθούν στα αγγλικά ή στα ελληνικά. Η προθεσμία για την υποβολή του πλήρους κειμένου των εργασιών είναι η 6η Ιανουαρίου 2013.
ACALC Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, ζωντανά ή μέσω διαδικτύου, διαλέξεις και παρουσιάσεις αναγνωρισμένων επιστημόνων, να πάρουν μέρος σε εργαστήρια και εκθέσεις, και να διαγωνιστούν στο ACALC (The Anatolia College Annual Logic Competition) ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μαθηματικών και λογικών γρίφων το οποίο ξεκίνησε στο πλαίσιο του 2ου ACSTAC με τη συμμετοχή 80 μαθητών από διαφορετικά σχολεία.
Εκθέσεις Στο ACSTAC 2013 εισάγεται για πρώτη φορά η δραστηριότητα των Εκθέσεων στην οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από Β΄ Γυμνασίου και πάνω. Οι μαθητές, είτε ατομικά είτε σε ομάδες, μπορούν να επιλέξουν ένα θέμα από τους 5 τομείς των θετικών επιστημών (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική) και να παρουσιάζουν στο ACSTAC μία έκθεση την οποία προετοίμασαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Η προθεσμία για την υποβολή περιγραφής της πρότασης είναι η 31η Ιανουαρίου 2013. Για να γίνει δεκτή η πρόταση θα πρέπει να περιγραφεί το θέμα της έκθεσης και ο τρόπος παρουσίασής της σε 300 λέξεις. Αφού γίνει αποδεκτή η πρόταση, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την έκθεσή τους έως τις 15 Φεβρουαρίου 2013. Όλες οι εργασίες θα κριθούν από ειδική επιτροπή ως προς τη δυνατότητα επιχειρηματικής τους αξιοποίησης. Για τις ιδέες που θα κριθεί ότι μπορούν να εφαρμοστούν επιχειρηματικά, οι φοιτητές του Anatolia Business School θα δημιουργήσουν BusinessPlanπου θα μπορεί να χρησιμεύσει ως χάρτης για τη μεταφορά της ιδέας στην αγορά.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Η υποβολή των εργασιών και των προτάσεων για τις εκθέσεις που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του ACSTAC γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.acstac.gr Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν εκεί τη φόρμα συμμετοχής αλλά και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ACSTAC 2013. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Χάιδω Σαμαρά, καθηγήτρια Πληροφορικής και συντονίστρια του ACSTAC Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Ellen Proestopoulos Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παρακολουθείστε το βίντεο για το ACSTAC 2012 στην παρακάτω διεύθυνση: |